Indiai, egyiptomi és magyar film nyerte a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíját

Indiai, egyiptomi és magyar film nyerte az idei Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíját, amelyen összesen 19 díjat adtak át pénteken – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

    Vijay S. Jodha indiai alkotó Igaz színek (True Colours), Mohmed Fathi Rawhya menedéke (Rawhya’s safe haven) című egyiptomi film, valamint Nyíri László és a Bánhalmai Filmes Csoport Találkozások című alkotása nyerte el a szemle nagydíját – közölték.
Az Aranyszáj nagydíjat a Fél lélegzet című film rendezői változata (Vereb Vean András, Tomán Edina, Helyey László, Vidám Arcok Produkció Kft.), Lengyel Krisztina és Lukács Tamás Pandémia című filmje kapta.

A Vaidehi című indiai alkotás és a szombathelyi Speciális Filmes Csoport Időtlen című filmje az Arcaink nagydíjat érdemelte ki. Az Együtt nagydíjat pedig Ray Jacobs és Arty Party Tom Lightfoot titkos élete (The Secret Life of Tom Lightfoot) című alkotása mellett a Mozgásjavító Filmműhely Vírusírtók című filmje kapta.
Mind ezek mellett több díjat és különdíjat is kiosztottak.

Mint írják, a Magyar Speciális Független Filmszemle az egyetlen olyan filmes program, ahol a fogyatékossággal élőkről készített filmek szállnak versenybe.
Az idei versenyre 230 filmet neveztek mintegy 50 országból. A rendezvény ideje alatt 87 különleges filmet láthatott a magyar közönség és kísérőprogramként több szakmai fórumot is rendeztek.
A szemlén bemutatott filmek november 21-ig a www.msmke.net oldalon érhetők el.


Hasonló cikkek