Ingyenesen, virtuálisan lehet megnézni az Országházat

Regisztrációt követően ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat  – közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány miatt nem látogatható az Országház, ezért egy 45 perces online séta keretében biztosítanak betekintést az érdeklődőknek az épület nevezetes termeibe.

Hozzátették: az élőszavas vezetés során az idegenvezető nem az épületből, hanem egy online felület (Zoom) segítségével vezeti körbe a látogatókat.

Megtekinthető a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, valamint a képviselőházi társalgó és ülésterem.
Lehetőség nyílik közelebbről is szemügyre venni a szobrokat, festményeket, díszítéseket, illetve a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. Emellett gazdag képanyag és számos érdekes történet idézi fel a magyar törvényhozás otthonához kötődő eseményeket – áll a közleményben.

Az online sétára ezen a linken lehet regisztrálni: https://www.parlament.hu/web/orszaghaz/virtualis-orszaghaz-latogatas. Iskolás csoportoknak külön időpontban, zárt csoportban biztosítanak a diákok életkorának megfelelő vezetést, jelentkezni az idegenforgalom@parlament.hu e-mail-címen lehet.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek