Írással az iskolai zaklatás ellen

Avatar

Az iskolai zsarnokoskodás, zaklatás, csicskáztatás – sajnos – olyannyira a mindennapok részét képezi gyerekkorban, hogy manapság kevés az olyan film vagy sorozat, amely nem merítene belőle, mutatná be valamilyen módon. Ezek közül az esetek közül az egyik kirívóbb, mint a másik. Egy fiatal szerző pedig pozitív módon, írással próbál meg segíteni megbirkózni a fiataloknak az iskolai zaklatással.

A mindössze 11 éves Akire Lynn Williams Twinkle című könyvének főszereplője elszökik otthonról, mert folyamatosan gúnyolták az apró termete miatt. Akire az élményt a saját életéből merítette, aki maga is céltáblája volt a nagyobbaknak méretei miatt. Szólt is érte a tanároknak, de meglepetésére semmiféle változás nem történt. Hogy fel tudja dolgozni az ezzel járó sok feszültséget, inkább az írás felé fordult.

Akire sokkal magabiztosabbnak érezte magát a könyv megírása óta, a Twinkle pedig megannyi hasonló helyzetben lévő fiatalt inspirált, hogy álljanak ki, szólaljanak fel az iskolai zaklatók ellen. A könyv sikerének köszönhetően Béke-díjjal (Peace award) jutalmazták Chicagóban.

Forrás: Bookstr.com


Hasonló cikkek