Itt a szezon, mégsem nyit ki az ásotthalmi stand

Idén is zárva maradnak a település fürdőjének kapui, most már muszáj a felújítás

Sem a lakosság, sem az önkormányzat nem örül a fejleményeknek, de legalább már a munkálatok tervei megvannak. Először két kisebb beruházás kivitelezésére kerül sor, majd a jövőben egy átfogó, teljes felújításra, melynek költsége kettőszáz millió forint lesz.

Javítják az elektromos hálózatot is

Életveszélyessé vált az elektromos hálózat, eredetileg ezért nem kaptak engedélyt a nyitásra. Ennek felújítását egy 20 millió forintos pályázatból tudják megvalósítani. Heteken belül kezdődik a munka. A pénzből a főépület lábazatát is felújítják, a bejáratnál fedett mediterrán teraszt építenek pergolával, új térkővel – írja a delmagyar.hu

Az ezt követő lépés a szauna üzembe helyezése lesz, aminek a helye egyébként már körülbelül tíz éve ki lett alakítva. Később egy újabb, tízmilliós támogatásból a gyermekmedence válik korszerűvé, biztonságossá és a kicsik számára játékosan élvezhetővé.

A következő szezonra már tervezik a nyitást, s ha azután ősszel bezárnak, megkezdhetik a harmadik ütemet, mikor is a kétszáz millió forintos forrást használják fel. Ekkor a teljes gépészet és nagymedence újul meg, illetve kempinget is terveznek a strand mellé.

A mostani szezon kihagyása tehát nem hiábavaló, rengeteg a munka s bár már a forrás megvan, még sok dolog van hátra, amelyhez idő kell.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek