IV. Őszi Nemzetközi Színházi Fesztivál Füleken

November 5-én, szombaton a kassai Thália Színház látogatott el Fülekre. A Shakespeare-darabnak – mely egyben tisztelgés a 400 évvel ezelőtt elhunyt angol drámaíró előtt – füleki vonatkozása is van: a Tévedések vígjátéka című komédia dalszövegeit a város szülötte, Laboda Róbert slammer és elsőkötetes költő írta. A IV. Őszi Nemzetközi Színházi Fesztivál a következő hetekben is érdekes előadásokkal várja a közönséget.

Egy héttel később, november 12-én, szombaton egy izgalmas kezdeményezés gyümölcse kerül a füleki Városi Művelődési Központ színpadára: a „V4-es országok nemzeti piknikje”. Négy színház, a csehországi Na Tahu, a lengyelországi Zabkowice Slaskie, a losonci Timrava  és Kármán József Színház közös darabja kerül bemutatásra. A koprodukcióban készült színdarabban a szereplők hol cseh, hol pedig lengyel, szlovák vagy magyar nyelven szólalnak majd meg vagy fakadnak dalra.

kármán józsef színház

A színházi fesztivál zárásaként két produkció látható közvetlenül egymás után: november 16-án 17.30-tól a FOLT, 18.00-tól pedig a Csavar Színház biztosít könnyed szórakozást az arra vágyóknak: az Itt és most ugrik a majom a vízbe című improvizációs játékot nézheti meg a közönség.

csavar színház

A Városi Művelődési Központ mellett működő FOLT Művészeti Műhely először mutatkozik be a füleki közönségnek, amelyet olyan fiatalok látogatják, akik szívesen próbálgatják magukat valamely művészeti ág – a zene, a képzőművészet, a kreatív írás, a színház, a slam poetry – területén. Bemutatkozó produkciójukat a város 770. évfordulója alkalmából készítették el és mutatják be 7/hetvenkedés címmel.

 


Hasonló cikkek