James Bond vakáció közben is gyilkol

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy alig több mint három hónap múlva új Bond-film érkezik a mozikba, de szerencsére befutott az első hosszú előzetes, hogy emlékeztessen minket erre az örvendetes tényre. A SPECTRE-ben újra előtérbe kerül a már számos korábbi részben fontos szerepet játszó címbéli bűnszervezet, amelynél, úgy tűnik, vezetőváltás történt, mert az impozáns tárgyalóasztal központi helyén már nem a macskáját simogató Ernst Stavro Blofeld foglal helyet, hanem egy Franz Oberhauser (Christoph Waltz) nevű dinamikus úriember.

Vajon ő alkalmas arra, hogy felgyorsult világunk új kihívásait figyelembe véve irányítsa ezt a mára kissé megkopott nimbuszú társaságot? Remélem, erre a kérdésre is választ ad majd a film.

Oberhauser azzal hergeli Bondot (Daniel Craig), hogy ő a titkosügynök minden múltbéli fájdalmának okozója, de még mindig nem tudjuk, mi az a kettejük közötti “hátborzongató kapcsolat”, amit a film hivatalos szinopszisában emlegettek. Mivel teljesen egyforma frizurájuk van, szerintem az fog kiderülni, hogy ugyanahhoz a fodrászhoz járnak.

 

Kissé viharvert külsővel ugyan, de újra felbukkan a Casino Royale-ban és a Quantum csendjé-ben látott titokzatos bérgyilkos, Mr. White (Jesper Christensen), aki a SPECTRE mindent behálózó jellegére hívja fel Bond figyelmét.

Látszik továbbá, hogy Mission: Impossible 4-ből és az Adele életé-ből ismert Léa Seydoux sokat fog riadt tekintettel és tátott szájjal kibámulni autók hátsó ablakán a filmben, legalábbis az előzetesbe két ilyen snitt is jutott. Ő Madeleine Swannt alakítja, Mr. White lányát, akit Bond egy látványos “repülő az autó ellen”-típusú üldözés keretében szabadít ki a gonosztevők karmai közül, és aki később egy patinás étkezőkocsiban próbál belemászni a 007-es fejébe.

Biztos ilyen életet akarsz? Folyton az árnyékban bújkálni. Üldözni és menekülni. Mindig egyedül. – nyomasztja a nő szegény Bondot, aki egy macsó bon mot-val gyorsan rövidre zárja a kínossá vált beszélgetést. A korábbi tévészpotból tudjuk, hogy ezután átteszik székhelyüket a hálókocsiba, ahol Bond egyszerre döbbent és kéjsóvár arckifejezéssel fikszírozza a nőt, mintha csak egy tinédzser lenne, aki először került szexközelbe. Az ő kapcsolatuk ígérkezik a legizgalmasabbnak a filmben.

 

A nálunk a 007 Spectre – A Fantom visszatér címen futó film november 5-én kerül a mozikba.

http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20150616-ilyen-kaprazatosan-indul-az-uj-bond-film-spectre-daniel-craig.html


Hasonló cikkek