Jelentősen nőtt a bolti lopások száma, mióta elszálltak az árak

Jelentősen nőtt a bolti lopások száma, mióta elszálltak az árak. A magas infláció mindenkit érint, a romló kilátások miatt pedig egészen extrém helyzetekkel szembesülhetünk: Nyugat-Európában megnőtt az élelmiszerlopások száma, így már egyes alapvető élelmiszerekre is biztonsági címkéket helyeznek. A hvg.hu utánajárt annak, hogy itthon is ennyire rossz-e a helyzet?

 

A brit Aldi már a 3,99 fontos sajtokat is biztonsági címkékkel

 

Az ötvenezer forintot meg nem haladó bolti lopások jellemzőek a kisboltokban

 

Nagy port kavart a közösségi médiában az a fotó, amin az látszik, a brit Aldi már a 3,99 fontos sajtokat is biztonsági címkékkel látja el, míg más szupermarketekben a vaj, a csokoládé és a fogkrém kapott biztonsági matricát. A megélhetési válság miatt Nyugat-Európában olyannyira megnőtt a bolti lopások száma, hogy egyes brit szupermarketekben már nemcsak az alkoholokat látják el biztonsági címkékkel, hanem egyes alapvető élelmiszereket is extra védelemmel óvnak a tolvajoktól.

Magyarországon is egyre magasabb az infláció, és ezzel együtt megnőtt a bolti lopások száma is. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a hvg.hu kérdéseire válaszul elmondta, legtöbbször, összesen 8396 esetben országosan az idei első tíz hónapban a hiper- és a szupermarketekből, valamint az egyéb, vagyonőrt foglalkoztató üzletekből loptak, ez 22,52 százalékos emelkedést jelent éves összehasonlításban.

A tolvajok emellett az ötvenezer forintot meg nem haladó bolti lopásokat jellemzően kisboltokban, dohányboltokban, üzemanyag-töltőállomások shopjában követték el.

A cikk ITT folytatódik!

Nyitókép: illusztráció, police.hu

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 

 


Hasonló cikkek