Jön az 5. GABO SFF novellapályázat

Idén immár ötödik alkalommal hirdeti meg a GABO SFF azt a pályázatát, mellyel a 2022-es év legjobb magyar science fiction és fantasy novelláit keresi.

A pályázatra általában több mint 200 darab pályamű szokott beérkezni, melyekből igen szigorúan választja ki a zsűri azt a pár darabot, melyeket érdemesnek találnak arra, hogy év végén megjelenjenek egy kötet formájában. Eddig négy novelláskötet született a pályázatból, melyek évről évre szélesebb olvasóközönséghez tudtak eljutni.

A beérkezett írások elbírálása – csakúgy, mint korábban is – anonim módon történik, a novellák beküldésének a határideje június 14. éjfél. A kötet szerkesztésén ismét Kleinheincz Csilla és Roboz Gábor dolgoznak majd, megjelenésére pedig valamikor 2022 őszén kell számítani.

Forrás és további információk a pályázatról: GABO SFF blog

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek