Június 30-ig biztosítják a pedagógusoknak a díjmentes, megnövelt adatforgalmat

Egészen júlisig dúskálhatnak a gigabájtokban a szlovákiai pedagógusok.

Az oktatási minisztérium egészen a tanév végéig biztosítja a pedagógusoknak, a pedagógiai asszisztenseknek, a speciális pedagógusoknak és a szakmai alkalmazottaknak a díjmentes, megnövelt mobiltelefonálást és mobiladat-forgalmat Szlovákiában.

A járványhelyzet 2020-as októberi súlyosbodása után a minisztérium megegyezett a mobilszolgáltatókkal az ingyenes adatforgalom növeléséről. Október 22-től érhető el a tárca COVID iskolai szemafor oldalán az az űrlap, amelynek kitöltésével és a telefonszámok megadásával az iskolaigazgatók kérhetik ezt a szolgáltatást.

Az oktatási tárca adatai szerint jelenleg 18 318 ilyen SIM-kártyát használnak a pedagógusok.Január 11-től távoktatás lesz minden iskolában, csak az óvodák tartanak nyitva a létfontosságú ágazatokban dolgozók, illetve azok gyerekei számára, akik nem tudják otthonról végezni a munkájukat. Ilyen gyerekek részére iskolai napközit is lehet működtetni.

Forrás: ujszo.com

Fotó: pixabay

 

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 

 

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek