Kalapács József: Mozgalmas év lesz 2016, de nem kapkodunk el semmit

Kalapács József nem pihen, idén is sokféle dolgot „csinálgat”. Egyikre sincs konkrét és sürgető határideje: teszi, ahogy jólesik. Készül az új Kalapács-lemez, koncertezik, majd musicalben, fesztiválokon, motoros találkozókon lép fel és videóklipet is forgat. Már elkészült viszont a „Félszáz év totál – 30 év metál” című életműkoncert képgalériája. Az alábbiakban olvasható rádióinterjú szövegéből az is kiderül, hol tekinthető meg a már sokak által várt, elveszett és szétszórt, majd fellelt és újra rendezett képanyag.

 

Ladányi Zsolt Rock Egy óra Műsorának vendége telefonon Kalapács József

 

– 2016-ban mozgalmas évnek nézel elébe. Mesélj nekünk erről, mik az idei terveid?

– Úgy néz ki, hogy a Viktor Máté-féle Rock Musicalében, amit a Hősök terén, illetve a Felvonulási téren fognak újra bemutatni, 15-20 év után, fogok szerepelni. Tervben van egy lemez az Akusztikával is, és valamilyen formában meg szeretnék jelenni az Attila Fiai társulattal is, és természetesen a Kalapács zenekarral is szeretnénk az új lemezen elkezdeni dolgozni.

Nem kapkodunk el semmit. Inkább az mondom, hogy rengeteg mindent csinálunk, én is rengeteg mindent csinálok. Ugyan itt-ott kicsit megosztott a figyelmem, de ez azért jó, nehogy valami elhamarkodott legyen. Tehát nincsenek határidők kitűzve, úgy csinálgatjuk, ahogy jólesik.

Ezen kívül persze játszunk az összes nagyobb fesztiválon, motoros találkozón, és megyek ki akusztikus verzióban is Erdélybe, illetve már az Attila Fiaival is van lekötött dátum, és a Kalapács zenekarral is, Felvidéken van egy pár koncert.

A Kalapács zenekarra visszatérve megemlítetted, hogy igyekeztek elkészíteni egy új albumot. Ennek van már valamilyen előjele?

Ez nálunk bármi lehet! Tehát lehet, hogy kijövünk ősszel, egy albummal, de az is lehet, hogy csak két év múlva készül el. Mondjuk, azt gondolnám, az a realitás, hogy idén kész leszünk vele nagyjából, és ősszel, télen vagy jövő tavasszal rögzítjük.

Szeretnék valamilyen ünnepi lehetőséget kicsikarni annak is, hogy idén pontosan 30 esztendős a Totális Metál album. Szeretnék egy olyan koncertet létrehozni, amint lehet. Egyébként az őszi Club 202-es Kalapács-koncert kifejezetten a Totális Metálról fog szólni.

Ezen kívül még videóklipet is csinálunk, de így hirtelen nem jut eszembe minden. Ez nálunk nem úgy van, hogy egy évig rákészülünk, és csinálunk valami rettenetes nagy művészetet, hanem gyakorlatilag egy vagy két imidzs-klip lesz. Lehet, hogy kettő.

Megjelent, végre valahára, több év söprögetés és keresgélés után az elveszett és szétszórt képanyag a “Félszáz év totál – 30 év metál” című életműkoncerten készült felvételekből.

Meglettek? Nagyszerű! Ezt nagyon sokan várják!….

Sajnos nem lett meg az összes kép, kamerafelvétel, ezért vannak sajnos hiányosságai. Először a Kalapács Klub tagjai férhettek hozzá, de most már a linkje megtalálható a Facebook-oldalaimon, és hozzáférhető a Youtube-on is.

 


Hasonló cikkek