Kékszalag – Litkey Farkas: a Fifty-Fifty legénységével szorosabb lett a sportbarátság

Litkey Farkas, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon győztes Festipay kormányosa szerint az idei versenyt követő óvás úgy zárult le, hogy a sportbarátságuk szorosabb lett a legnagyobb rivális Opel Fifty-Fifty csapatával.

    Józsa Márton csapata azért fordult az illetékes testülethez, mert úgy vélte, a Festipay érintette a balatonkenesei bóját, amikor megkerülte.

“Miután a háromtagú bizottság elutasította az óvást, a Fifty-fifty legénysége kereste a bizonyítékot, hogy mégis ütköztünk, de olyat talált, ami azt bizonyítja, hogy nem”

– árulta el az M1 aktuális csatornán Litkey Farkas. A kormányos hozzátette: ezt aztán sportszerűen el is ismerte és gratulált, így végül a “sportbarátság még szorosabb lett”.
A Kékszalagon tizenharmadszor győztes Litkey Farkas a sikerének titkáról úgy vélekedett, hogy míg több csapat a hajók építésénél, kiválasztásánál specializálódik a végletekre, ők minden szélben ott tudnak lenni az élbolyban.

“És ha szerencsénk is van, meg is tudjuk nyerni a versenyt”

– tette hozzá.
Litkey Farkas nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy meddig lehet eljutni a Kékszalagok megnyerésében, csak annyit jegyzett meg, hogy a vitorlázók folyamatosan tanulnak, igyekeznek minél több információt, tudást felhalmozni, ez vezethet sikerre.
Litkey Farkas az év hátralévő részének legfontosabb versenyeként a soling-világbajnokságot említette, melyet szeptemberben rendeznek meg Hollandiában. A felkészülésre a Garda-tavon sorra kerülő, várhatóan erős mezőnyt felvonultató Európa-bajnokságon nyílik majd lehetőség.

“Arra szinte edzésből megyünk, a vb főpróbájának tekintjük. Persze szeretnénk minél jobban szerepelni, akár még győzni is”

– mondta a hajóosztály kétszeres vb-győztese.


Hasonló cikkek