Kenderesi Tamás – Segít a pécsi olimpikon

Kenderesi Tamás bronz érmes olimpikon pécsi úszó jótékonysági céllal elárverezi a riói olimpián viselt melegítőjét, ezen a módon szeretne segíteni a decsi Vaskó családon, akiknek tavasszal leégett a ház, s szinte mindenüket elveszítették.

 A sport hozta össze Kenderesi Tamás és  Vaskó Sándort, akik egy dzsúdó-versenyen szurkoltak egymás mellett családtagjaiknak. Miközben a tatamin küzdő gyerekekért izgultak érkezett a telefon, hogy  Decsen lángol a családi ház. Az olimpikon csak napokkal később tudta meg, hogy annak a középkorú férfinek a házáról van szó, akivel arról beszélgetett, mennyire fontos a célok elérésében a hit és a kitartás. Ekkor döntötte el, hogy segíteni szeretne rajtuk.

 – Azt tudni kell rólunk, hogy igen összetartó család vagyunk, így különösen mélyen érintett, amikor meghallottam Vaskóék szomorú történetét – mondja a fiatal olimpikon úszó. – El kezdtem azon gondolkodni, hogyan tudnék segíteni nekik, ekkor jött az ötlet, licitre bocsátom az egyik nagyon fontos személyes tárgyamat, a riói olimpián viselt válogatott melegítőmet. Bízom benne, hogy az egész országból érkeznek majd felajánlások a június 13-ig tartó aukcióra. A licit ötvenezer forintról indul, 5000 forintonként emelkedik és június 13-án 13 óráig tart.

 Vaskó Sándor sokáig saját autójában lakott, nem merte őrizetlenül hagyni a gazdaságot és az állatokat, a kocsit később egy konténerre cserélte, jelenleg pedig a rokonoknál él feleségével és négy gyermekével. Két hónapba tellett mire el tudták szállítani a tűz után keletkezett jelentős hulladékot, ami nem kevés pénzbe került. Összefogott értük nemcsak a település, de a dzsúdósok is, akiktől nagyon sok ruhát, de még bútorokat is kaptak. A biztosító ugyan még nem jelentkezett, a tűzeset óta eltelt három hónapban, ezért az elkövetkezendő hetekben újra hitelt vesznek fel, hogy ismét felépítsék a házukat.

 – Amikor Tamás felhívott azzal, hogy az olimpián viselt melegítőjét szeretné liciten áruba bocsátani, s az érte kapott pénzt nekünk adná oda – mondja Vaskó Sándor. – Nagyon jól esett, hihetetlenül jó érzés, hogy mellénk állt, de a feleségemmel először nem akartuk elfogadni ezt a nemes felajánlást, hiszen élete első olimpiájának fontos emlékéről van szó. Tamás nemes gesztusa reményt ad arra, hogy a licit során befolyt összegből a nyáron elkezdhessük az építkezést a leégett épület helyén.

 


Hasonló cikkek