Kerekasztal beszélgetés zajlott a kecskeméti városházán

A kecskeméti kerekasztali beszélgetés célja a civilek tájékoztatása a pályázati lehetőségekről.

A fórumon részt vett többek között Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Szeberényi Gyula Tamás és dr. Salacz László országgyűlési képviselők, Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő.

 

– “A megyejárásunk célja, hogy tájékoztassuk a civileket a pályázati lehetőségekről és megkérdezzük őket, hogy miben változtatnának a civil támogatási rendszerben, akár a pályázati, akár a digitális oldalon “

fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Vince, aki arra a felvetésre, hogy várhatóan a civil szféra sínyli meg leginkább a jelenlegi válságot a következőket mondta:

“Civil szervezeteket megsegítő kormányzati csomag nem került elfogadásra. Meg van annak az oka, hogy másokat inkább segítsenek központilag. Csak példaként mondom, hogy a szociális szférát jelenleg nehezebb sorsúnak látom. Az vitathatatlan, hogy a civil szervezetek élete sem könnyű most, ám azért járjuk végig az országot, hogy elmondjuk: van lehetőség pályázatokra. Aki pedig ezeket a lehetőségeket nem használja ki, magára vessen.”

Prokop S. Krisztina

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek