Két új szak is indul Kecskeméten

A keddi bejelentés után jóval békésebb szakok indulnak a hírös városban.

Szociális munka és szociálpedagógia alapszak is indul Kecskeméten, a Károli Gáspár Református Egyetemen, ugyanis ezen a két területen jelenleg nagyon nagy hiány van városunkban a munkaerőpiacon.  Az állami ösztöndíjas és önköltséges formában induló levelező szakok képzési ideje hét félév.

Két új levelező szak is indul Kecskeméten a Károli Gáspár Református Egyetemen. A Szociális és Egészségtudományi Karon szociális munka és szociálpedagógia alapszakra jelentkezhetnek a hallgatók, ugyanis a két területen végzett szakemberekre a kecskeméti munkaerőpiacon jelenleg nagyon nagy igény van.

Kecskemét alpolgármestere kiemelte, hogy szociálpedagógus végzettséggel nevelőtanári és fejlesztő pedagógusi munkakör is betölthető, mely utóbbiból szintén hiány van Kecskeméten. Ők elsősorban a gyermekjóléti szolgálatban, valamint az óvodai és iskolai nevelésben is hatékonyan tudják fejlesztő pedagógiai tevékenységüket végezni.

A két új szak mellett az egyetemen az óvodapedagógus képzést is fejlesztik, melyre szintén nagy igény van Kecskeméten. Az alpolgármester elmondta ugyanis, hogy a következő 10 évben közel 40 óvónő megy nyugdíjba városunkban, így nagyon fontos, hogy legyen utánpótlás, akiket akár ösztöndíj rendszer biztosításával is ösztönözni szeretnének arra, hogy maradjanak Kecskeméten.

 

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek