Két vonattal is ütközött egy traktor

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb vasúti balesete történt Újfehértónál. Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett több halálos áldozat. A szakaszon napokig nem lesz vonatközlekedés.

Traktorral ütközött két személyvonat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértónál kedden délután. A záhonyi fővonalon hosszabb menetidőre kell számítani – közölte a Mávinformra hivatkozott az Index.

Mint írják, a baleset délután fél négykor történt, az ütközéstől az egyik vonat kisiklott. Tájékoztatásuk szerint a baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tilos jelzést mutatott.

Az újfehértói vasúti átjárónál dolgozó tűzoltóegységek pontosan közölték a vonatbaleset körülményeit.

Ezek szerint a mezőgazdasági vontató előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött. A baleset következtében az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben futott le a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt.

 

Fotó: Olvasónk

A másik vasúti szerelvénynek csupán a mozdonya károsodott. A két szerelvényen összesen mintegy húsz utas tartózkodott.

Fotó: OKF

 

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál elmondta: 13 mentőegység és két mentőhelikopter érkezett a helyszínre. Az egyik mozdonyvezető sérült meg több utason kívül,

míg a traktort vezető férfi elhunyt.

A MÁVINFORM tájékoztatása a záhonyi fővonal pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd, várhatóan buszos pótlás lesz.

Este kaptuk a hírt: elindult a szolnoki vasúti daru a helyszínre. A lenti felvételen éppen Karcagon halad át, nem sokkal fél kilenc előtt:

HírMix | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek