Kígyók okoztak felháborodást – meghozta döntését a Moulin Rouge

A párizsi Moulin Rouge az állatvédő csoportok tiltakozása miatt levett a műsoráról egy régóta futó műsorszámot, amelynek szereplője egy vízzel teli tartályban úszik, ahova kígyókat dobnak be – számolt be róla csütörtökön a The Guardian.

 

Az 1889-ben alapított kabaré, amelynek vendégköre főleg turistacsoportokból áll, sokáig próbálta mentegetni a kígyók szerepeltetését, és 2024-re tűzte ki azt az időpontot, amikortól nem alkalmaz élő állatokat a műsorszámaiban.

 

Illusztráció – Táncosnő a Moulin Rouge keleti produkciójában (Fotó: Facebook/ Le Moulin Rouge Officiel)

 

Az állatvédők demonstrációi és a párizsi városvezetéstől kapott figyelmeztetés miatt azonban a Moulin Rouge végül beadta a derekát, és keddi közleményében bejelentette, hogy többé nem tűzi műsorra a kígyós számot. Az állatvédők és a városi illetékesek is kegyetlenségnek tartották, hogy a szárazföldön élő kígyókat a víztartályba dobják, ahol “vonaglanak”, amíg egy táncosnő előadja a számát.

 

Védett kígyófajokat szerepeltettek

 

A műsorban két kígyófajt használtak, délkelet-ázsiai kockás pitont és tigrispitont, amelyek védettek és szárazföldön élnek. A természetben már mindkét faj egyedeit látták úszni, ugyanakkor a műsorszámhoz ragasztószalaggal akadályozták meg, hogy a kígyók harapni tudjanak, vagy a tartály vizébe ürítsenek.

 

Illusztráció – A Moulin Rouge tánckara (Fotó: Facebook/ Le Moulin Rouge Officiel)

 

Amandine Sanvisens, a párizsi Animaux Zoopolis állatvédő csoport szerint a kígyókat erősen stresszeli, amikor a tartályba helyezik őket, emellett egy szűk fémládában szállítják őket nap mint nap a helyszínre, ami másfélórás utazást jelent.

 

Az állatvédők elégedettek az eredménnyel

 

A revüszínház döntését az aktivista “történelmi lépésnek” nevezte, amely “helyes irányba, az állatok fogságban tartásának franciaországi megszüntetése felé vezet”.

A Moulin Rouge tavaly azt közölte a Le Parisien című lappal, hogy a varietében “soha nem bántalmaztak és soha nem is fognak bántalmazni állatokat”.

 

Részlet a nagy port kavart produkcióból megtekinthető alább:

 

 

Forrás: MTI

Nyitókép: A Moulin Rouge épülete (Fotó: Facebook/ Le Moulin Rouge Officiel)

Kövessen minket a Facebookon is!

 

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek