Kiszombor: ingyenkönyvvel népszerűsítik az olvasást

Készülnek a kiszomboriak a nyárra. Ingyen elvihető könyvek és fesztivál várja az odalátogatókat – a lakosság így szeretne tenni a társadalmi értékekért

Számos kedvelt helyre, valamint buszmegállókba is kihelyeztek könyves ládákat, amelyekből a könyveket bárki nyugodtan elviheti, akinek kedve támad olvasni. Az ötletgazdák egyébként a helyi könyvtárosok voltak, akik a járvány alatt raktak ki olvasnivalót az érdeklődőknek, ezt a kezdeményezést gondolták tovább a település önkéntesei. Remélik, hogy ezzel elérik a céljukat: népszerűsíteni kívánják az olvasást, és mindenkibe szeretnék elültetni az olvasás szeretetét.

A könyveket egyébként ajándékba, adományként kapta a Kiss Mária Hortenzia Honismereti Kör. Tagjaik mindig nagy hasznát veszik az adományoknak, hiszen nép-és honismeret, valamint hagyományőrzés mellett az olvasást, irodalmat is ápolják. A tizenharmadik Útvesztő Fesztiválon pedig az előbb említett területeket kombinálják, összekötve egy kis boszorkányos-lóherés szerencsehozással. Hiszen a tizenhármas különleges szám.

Vezetőjük, Endrész Erzsébet elmondta a delmagyar.hu-nak, hogy hetekkel korábban a főtéren egy „boszis installációval” már megidézték a jubileumi Útvesztő Fesztivált, a honismereti kör lelkes tagjai minden rendelkezésükre álló eszközzel igyekeznek a helyieket is bevonni az év legnagyobb kiszombori eseményének szervezésébe. Részben ebből a célból döntöttek a könyves ládák kihelyezése mellett, a régi könyveket a termelői piacon, a vásárban is osztogatják.

Eddig úgy látják, nagy sikere van a kezdeményezésnek. Aki szeret olvasni, annak érdemes ellátogatni Kiszomborra.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek