Kitört az orosz-ukrán háború… Dunaújvárosban

Péntek este nyílt konfliktussá fajult a két fél között az elmúlt hónapok alatt felgyülemlett feszültség.

Körülbelül 50 rendőr van készültségben a Dunai Vasműnél, miután péntek este egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni a városba – mondta el a Telexnek Pintér Tamás (Jobbik), Dunaújváros polgármestere.

Mint írják, a közösségi médiában kezdtek el terjedni olyan képek és videók, hogy péntek este a szokásosnál sokkal több rendőrautó tűnt fel Dunaújváros kül- és belvárosában. Ezeket egy olvasónk küldte nekünk:
Dunaújváros péntek este. Fotó: Olvasónk
Dunaújváros péntek este. Fotó: Olvasónk

A Dózsa György út városhatár felőli szakaszán, a vasútállomás és az OMV benzinkútnál található körforgalom között teljesen beállt a forgalom a rendőri ellenőrzések miatt. A Telex szerint a polgármester úgy tudja, a rendőrök visszafordították a csoportot. Ő egyébként a Vasműnél van, ahova a rendőri intézkedés ellenére mégis sikerült pár külsős biztonsági őrnek eljutnia, és a hírek szerint megpróbálnak bejutni.

Pintér úgy tudja, már úton van a rendőri erősítés Budapestről. Később a Telex megtudta, hogy a gyárban a műszakváltást is leállították, teljes zárlat van, se ki, se be nem lehet közlekedni.

A péntek esti események mögött valószínűleg a gyárat működtető ISD Dunaferr Zrt. orosz és ukrán tulajdonosi jogvitája állhat.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek