Könyvajánló- Rab Irén, Helyzet van! – migráció szürreál

A könyv amit az olvasó a kezébe tart, nem könyvnek készült olvasható a Prológusban. A 2015/2016-os menekültválság alakulásáról szóló írások ezek. Egyfajta krónika, mely a napi történésekbe sűrítve szembeállít nézőpontokat, realitást az illúziókkal szemben, európai, nemzeti és emberi viselkedésformákat, kulturális és történelmi emlékezetet.

Rab Irén, aki a Helyzet van – migráció szürreál könyv szerzője 2015-ben kezdett blogbejegyzéseket, naplófeljegyzéseket írni az akkor kialakult európai (főként Németországra és Magyarországra koncentrálva) helyzetről. Ez lassan egy önálló könyvvé forrta ki magát, melyet 2016-ban meg is jelentetett. Stílusa, humora, tájékozottsága és egyedi hangja magával ragadja az olvasót.


Rab Irén Budapesten született. Magyar és történelem szakon végzett az ELTEN-n, Európa szakértő diplomát a Szegedi Egyetemen szerzett. 12 évig volt a Göttingeni Egyetem magyar lektora. Bölcsészdoktor, a 18. századi peregrináció és diákmentalitás kutatásával foglalkozó történész. A  tudomány világából először rándult át a szatirikus publicisztika területére.


Hasonló cikkek