Könyvajánló: Stefanie Stahl – A benned rejlő gyermeknek otthonra kell lelnie

Stefanie Stahl egy nagysikerű pszichoterapeuta, aki főleg kötődési szorongással, az önbecsülés erősítésével és a „belső gyermek” problémáival foglalkozik. Az önismerettel, önfejlesztéssel foglalkozó hölgyek körében az egyik legnépszerűbb könyve A benned rejlő gyermeknek otthonra kell lelnie. 

Mindannyian vágyunk arra, hogy elismerjenek és szeressenek – ez a mű alapfeltételezése. Ideális esetben gyermekkorban fejlesztjük ki azt az ősbizalmat, ami egészséges énképet adva átlendít minket a felnőttkori nehézségeinken. Ám sajnos a gyerekként átélt sérüléseink, traumáink hatására torzul a valóságérzékelésünk. Olyan dogmák alakulnak ki bennünk, mint például “nem vagyok elég jó” vagy “én nem vagyok fontos“. Emiatt védekezési stratégiákat alkotunk magunknak, melyek nem, hogy megkönnyítenék, hanem nehezítik a másokkal való kapcsolódásunkat, kommunikációnkat. 

Akinek belül nincs otthona, az a külvilágban sem fogja soha megtalálni. A belső otthon megtalálásában segít nekünk ez a könyv, amihez a pszichoterapeuta hölgy egy munkafüzetet is készített. 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek