Koronavírus- Kárpátalján egyre nő a félelem

Koronavírus-fertőzés gyanújával szállítottak a megyei infektológiai kórház fertőző osztályára egy dédai (Beregszászi járás) férfit – adta hírül a mukachevo.net saját kórházi forrására hivatkozva.

Az ukrán nyelvű hírportál értesülése szerint a magas lázzal orvoshoz forduló beteg három héttel ezelőtt Nyíregyházán érintkezett egy kínai állampolgárral. Az is kiderült, hogy a férfi Budapesten, egy Hupej tartományból származó vállalkozónál van alkalmazásban, aki néhány hónapja szülőföldjén járt.

A fentebbieket más források eddig nem erősítették meg.

A Kárpáti Igaz Szó munkatársának érdeklődésére a kórházban elmondták, a fentebbi hírek csak közelítenek a valósághoz. A kórházba szállított férfi tünetmentes.

Arról már a korrespondent.net adott hírt, hogy a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás február 25-én ideiglenes egészségügyi bizottságot hoz létre, mivel fennáll annak a veszélye, hogy az Olaszországból hazatérő vendégmunkások behurcolják a kórt a megyébe.

Szünetel az ügyfélfogadás a milánói konzulátuson

A koronavírus terjedése miatt nem fogadja az ügyfeleket Ukrajna Milánói Konzulátusa – tájékoztat a külképviselet közleményére hivatkozva a korrespondent.net.

Az intézkedés február 25-én lép érvénybe, s mindaddig hatályban marad, míg az illetékes lombardiai szervek nem tájékoztatnak a veszély elmúltáról.

Korábbi hír szerint az ukrajnai repülőtereken ellenőrzik az Olaszországból érkező utasokat. Eddig Itáliában több mint 220 megbetegedést regisztráltak. A koronavírusnak hat áldozata van a félszigeten.

Hori


Hasonló cikkek