Közel száz gyerek nyaralt a Balatonon

Idén is a Balaton-parti Zánkán nyaralhattak a horvátországi magyar gyerekek, közel száz magyar általános iskolás üdült az Erzsébet-táborban a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) szervezésében.

A Káli-medence festői környezetében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el a Zánkai Erzsébet-tábor. A több mint 100 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos programmal várja a táborozókat.

Az Erzsébet-tábor célja, hogy minél több gyereknek biztosítson egy élményekben gazdag hetet. A résztvevők sok-sok hasznos és érdekes programon vehetnek részt, melyeknek köszönhetően sok új jártasságra is szert tehetnek.

A HMDK az Erzsébet-program keretében idén is ebbe a táborba vitte üdülni a horvátországi magyar gyerekeket augusztus közepén.

Horvátországból, a Drávaszög és Szlavónia területéről idén közel száz általános iskolás üdült Zánkán.

A vörösmarti, csúzai, hercegszőlősi, sepsei, laskói, várdaróci, kopácsi, bellyei, eszéki, pélmonostori, šećeranai (Cukorgyár), kácsfalusi, dárdai, kórógyi, szentlászlói, erdődi és beraki gyerekekre 12 kísérő vigyázott.

A kísérők igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy a gyerekek minél több tevékenységet kipróbálhassanak, hogy élményekkel gazdagodva gondoljanak vissza az itt töltött napokra.
– Vízi kalandparkban voltunk, kipróbáltuk a lézerharcot, a középkori kardvívást, az íjászkodást, sétahajóztunk, kézműveskedtünk, hogy csak a legizgalmasabbakat említsem, és persze mindemellett
szabad programokra is jutott idő, amikor strandoltunk és nagyokat sétáltunk. Nagy élmény volt számunkra az augusztus 20-i zenés tűzijáték, és a focitorna is, melyről az alsós csapatunk aranyéremmel tért haza – nyilatkozta Molnár Zsuzsanna.

Hozzátette, először volt kísérőként Zánkán, korábban még gyerekként táborozott itt ő is. Úgy látja, hatalmas változások történtek az eltelt másfél évtized alatt. Míg akkor strandolással és röplabdázással töltötték az időt, ma temérdek program áll a táborozók rendelkezésére. Pozitív tapasztalat volt számára a kísérői munka is.

– Rengeteg programon volt alkalmunk részt venni, amelyek felnőtt fejjel is érdekesek voltak. A gyerekeinkre nem lehet panaszunk, a többi csoportot nézve jól viselkedtek, hallgattak ránk, vigyáztak egymásra, így nem is történt semmi baj – tette hozzá a kopácsi kísérő.

Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS)


Hasonló cikkek