Közeledik a foci vb, megvannak a csoportok

A 2022-es labdarúgó bajnokság idén, a megszokottól eltérően, egy hónappal előbb november 21. és december 18. között lesz megtartva a közel-keleti arab emírségbe Katarban. Házigazda szerepét felvéve Katar bebiztosította a helyét a világbajnokságon, melyre még ezelőtt nem került sor. A vb selejtezők már 2021-ben megkezdődtek és mostanra már a teljes csoport összeállítások is kialakultak. További hasznos információkról a vb-n lehetségesen kialakuló fejleményekről és győzelmekről a https://xn--betbnuszkd-jbbf.com/bet365   magyar oldalán részletesebben is olvashatunk.

Milyen a csoportok felosztása a 2022-es foci világbajnokságon
Az A. csoportban szerepel a Katari labdarúgó válogatott– becenevükön Annabi. A csoport következő tagja Hollandia, egy háromszoros ezüstérmes, 2014-ben pedig bronzérmet nyert csapat. Hollandia jól teljesített a selejtezőkön, utolsó meccsén 2-0-ra hazai pályán legyőzte a norvég csapatot és ezzel csoport elsőként kvalifikálta magát Katarba. Szenegál és Ecuador is ebbe a csoportba tartozik. Igen ám, azonban az ecuadori csapat helye mégsem tűnik olyan biztosnak mivel júniusban fény derült a hírre mely szerint a csapat egyik játékosa – Byron Castillo – meghamisította papírjait és valójában nem ecuadori, hanem kolumbiai állampolgársággal rendelkezik. A hírek alapján a FIFA erősen megfontolja hogy emiatt kizárja-e az Ecuadori válogatottat, ami azt eredményezné valószínűleg, hogy Chile veszi át a helyüket Katarban.

A B.csoport sokak által a legnehezebbnek megítélt csoport. Ez főként a világranglistán elfoglalt helyekből adódik. Anglia eddig 1 aranyat tudott bezsebelni világbajnokságon, azonban jelenleg 5.helyen áll a világranglistán, ezért jó esélyekkel közelíti meg a vb-t. Csoportjában Anglia áll a legmagasabb helyen, őt követi az USA 15. , Wales 18, Irán pedig a 21. helyen áll jelenleg. Kemény összecsapásokra itt tehát mindenképpen számíthatunk.

A C. csoportban szerepel Mexikó aki az Egyesült Államokkal egyszerre még márciusban jutott be a vb-re. Mexikó mellett Argentína, kétszeres aranyérem- és háromszoros ezüstérem nyertes, szintén ebben a csoportban fog játszani. Lengyelország és az ázsia térségről pedig Szaúd-Arábia szintén bebiztosította helyét Katarba.

A D.csoportban van az interkontinentális pótselejtezőn gól nélküli találkozót követően tizenegyespárbajban Perut legyőző Ausztrália, akik szinte már rutinos rendszerességgel, ötször is játszottak a tornán, menetelnek a vb-re. Dánia, Tunézia is ebbe a csoportba fogja megvívni csatáit illetve a címvédő Franciaország került még melléjük.

Az E.csoport egy rendkívül kemény illetve erős csoportnak ígérkezik, legfőképpen Spanyolország és Németország miatt. A spanyolok jelenleg a 7.helyet foglalják a világrangsorban, a vb selejtezőn kizárólag Franciaország ellen vesztettek 1-2 állásra, ezen kívül győzelmek és döntetlenekből állt számukra a selejtező. Németország a 12.helyet foglalja el a világrangsorban, 4 aranyéremmel, 4 ezüst éremmel és 4 bronz éremmel rendelkezik előző világbajnokságokról. Japán és Katarba utolsóként kijutó Costa Rica is ebbe a csoportba tartozik.

Belgium, Horvátország, Marokkó, Kanada az F.csoportban fogja összemérni képességeit. A G.csoportban szerepel az a Brazília amely a legtöbbet, pontosan 5 darab aranyérmet nyert ország a vb-n.Svájc jelenleg a világrangsoron elért 14. helyével emeli még tovább a csoport színvonalát. Bár a selejtezőn kijutást érő meccsük, az észak-írekkel szemben, nem sorolható a legkiválóbb meccseik közé, ezt elvileg saját szurkolóik is jelezték a meccs során. Szerbia valamint Kamerun fog szembenézni az előbb említett csapatokkal. Az összes csoport közül a H.csoportot ítélik meg a leggyengébbnek, ez Ghána, Dél-Korea miatt van főleg. Uruguay náluk magasabb helyen 13. a világrangsorban, Portugália pedig kifejezetten elől a 8.

 

 


Hasonló cikkek