Tedd izgalmasabbá az unalmas hideg estéket kreatív játékötleteinkkel

Télen az ember nem szívesen dugja ki az orrát a meleg szobából. Az otthon melegében azonban sokszor teljes unalom keríti körbe. Egy ideig egy új regény olvasása, egy finom vacsora elkészítése vagy a számítógépes játékok lekötik az ember, azonban eljön az idő, amikor már ez sem nyújt elég izgalmat. Íme, néhány tipp, amivel eltölthetitek az estét!

Készítsetek mini biliárdasztalt!

  • Ha van egy fölösleges műanyag tálcád, óvatosan vágd ki a négy sarkát. Ha nehezebb pályát szeretnél, akkor a tálca két hosszabbik oldalán is készíts nyílást a képen látható illusztráció alapján.

biliárdasztal

  • Vágj ki egy akkora filcdarabot, amely belepi az egész tálcát.
  • Kend be a tálca belsejét pillanatragasztóval, majd ragaszd bele a méretre vágott filcet úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a tálca felülete.
  • A tálcán vágott lyukaknál vágd ki a beragasztott anyagot is.

tálca

Ha elkészült a játékterület, már csak golyókat kell keresned hozzá. Az üveggolyók például teljesen alkalmasak a játékhoz.

+1 tipp

Nem muszáj tálcából megvalósítanod az asztalt, használhatsz bármilyen négyzet alakú, sima felületű tárgyat is. Ha kisebb biliárdasztalt készítesz, akkor golyóknak használhatsz csapágygolyókat is.

Készítsd el saját extramini golfodat!

  • Vázolj fel különböző minigolf pályákat egy üres papírra. Tervezz fokozatosan bonyolultabb alakzatokat, hogy egyre izgalmasabb legyen a játék.
  • Ha készen vannak, akkor fogj egy filcdarabot és vágd ki belőle a tervek alapján a mintákat. Érdemes legalább 30 centi hosszú és 10 centi széles pályákat kivágni. Ne felejts el egy apró hézagot készíteni, ahova majd a lyukat kell ügyesen terelgetni!
  • Ha kivágtad a pályákat, akkor készíts el a pályaszéleket. Ehhez egyszerűen vágj ki csíkokat a maradék filcanyagból és ragaszd fel körbe a pályák szélére is.

golf

  • Végül jöhetnek a pályaelemek! Papírgurigából készíthetsz csigát, további filc felragasztásával pedig megemelhet a pálya egyes szakaszait. Helyezz el fogpiszkálóból készített kapukat vagy bármilyen elemet, amely izgalmasabbá teheti a játékot.

Ha kész, akkor hurkapálcikára erősített parafadarabbal megvalósíthatod a golfütőt is. A csapágygolyók pedig ennél a játéknál is teljesen alkalmasak.

Vélemény, hozzászólás?