„Kulcs a biztonsághoz” – bűnmegelőzési program Miskolcon

Az idősek hónapja alkalmából szervezett szépkorúak számára játékos vetélkedőt a B.A.Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Miskolc város önkormányzata.

Nyolc – öt fős – csapat mérte össze tudását az elmúlt héten, teljesítményüket pedig szakmai zsűri értékelte. A versenyzők teszteket töltöttek ki, ügyességi feladatokat oldottak meg, trükkös lopással kapcsolatos szituációkat dolgoztak fel, párperces jeleneteket adtak elő, illetve egy szakmai kisfilm megtekintését követően kérdésekre válaszoltak.

Első helyezett a kazincbarcikai IDŐ-VÁR, második a miskolci OKOS-ÖTÖS, harmadik a szintén miskolci NAP-LOPÓK csapata lett. A zsűri által legjobbnak ítélt csoport képviseli majd Borsod megyét 2017. november 23-án Hévízen, az országos vetélkedőn.

Kautzky Armand színművész a zsűri tagjaival

Dudás Péter rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője kiemelte a rendezvényen: fontosnak tartják a bűnmegelőzéssel kapcsolatos előadások szervezését, valamint a gyakorlati szemléltetést. Véleménye szerint az interaktív módszer sokkal hatékonyabb és eredményesebb. A mostani verseny feladatait is úgy állították össze, hogy azok segítsék az időseket a mindennapos veszélyek felismerésében és a bűnözőkkel szembeni védekezésben.

A jó hangulatú rendezvényen a szépkorúak irodalmi ajándékot is kaptak: Kautzky Armand színművész örömmel tett eleget a meghívásnak, és néhány köszöntő gondolat után elszavalta Ady Endre Őrizem a szemed című versét.

(Fotók: police.hu)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek