Lions Gálaestet tartanak a Látás hónapja tiszteletére

A Kecskeméti Szent László Lions Club pénteken 19 órától tartja meg hagyományos Gálaestjét a Hírös Agórában, melynek keretében a vidám színházi darab előtt átadják az ajándék szemüvegeket a gyerekeknek.

A járványhelyzet okozta nehéz hónapok után a klub tagjai szeretnének egy kis mosolyt csalni támogatottaik, valamint a kórház dolgozóinak arcára, ezért egy bohózatot választottak az est programjaként. A Csonka Színkör előadásában látható a Na de megint?! című komédia.

A Kecskeméti Szent László Lions Club – tagjai finanszírozásával – hívta meg azon támogatottait, akikkel évek óta rendszeres kapcsolatban állnak. Így a nézők közé várják a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesületét, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületében lévő családokat, az EGYMI Juhar utcai Tagintézménye pedagógusait, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye és a Farkas Villa Fogyatékos Személyek Gondozóháza és Napközi Otthona dolgozóit és gondozottait, az El-Szabó Kft. által Hetényegyházán foglalkoztatott megváltozott munkaképességű embereket, valamint a Karol Wojtyla Ház dolgozóit és a népkonyhájára járó szegényeket is.

A gálaest kiemelt vendégei a Bács-Kiskun Megyei Kórház nosztonzi ővérei, asszisztensei és családjai.

A klub 150 főnek ajánlotta fel a részvételi lehetőséget, ezzel is megköszönve az utóbbi 2 év kemény megpróbáltatásaiban való helytállásukat, kitartásukat. A Kecskeméti Szent László Lions Club fő célkitűzése a látás védelme. Most októberben, a Látás hónapjában a Kuti Optika segítségével ingyenes szemszűrést végeztek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 72 első és nyolcadik osztályos diákja között. A vizsgálat eredményeképp kiszűrt 11 tanulónak az ajándék szemüveget, közel 400 ezer forint értékben, a színházi darab előtt adják át egy különteremben.

Az előadás nyitott a kecskeméti színház szerető közönség részére is. Korlátozott számban a Hírös Agóra pénztárában adomány jegyeket lehet váltani 2.000 Ft értékben, mellyel a klub további jótékonysági munkáját támogatják. A teljes jegybevételt fiatalok szemszűrésére és hátrányos helyzetű társaik szemüvegeinek finanszírozására fordítják majd. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek