Liviu Andrei: Nem kellene Románia része legyen ez a velejéig romlott Erdély

Liviu Andrei
Liviu Andrei (Fotó: Ziu de Cluj) d

Nagy port kavart Facebook oldalán posztolt levelével Liviu Andrei, Bukarestben letelepedett író. Nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette Erdélyt és az itt élőket. Itt megtekinthető a teljes írás.

„Nem akarom, hogy ez a mocskos Erdély továbbra is a hazám része legyen! Nem akarom a „șasăcai”-féle cigányokat, ahogyan a Sorából táplálkozó kolozsvári bozgorokat vagy a férfias és repedtsarkú erdélyi lányokat sem. Azt sem tudni róluk, milyen fajból származnak. Erdély kizárólag bajt hozott a nyakunkra… Nem érzem jól magam ott. Az a vidék nem Románia…” – így az író.

“Hidegen hagy Erdély és az ott élő magyarság történelme, a szabadkőművesek és az ördögi eredetetek. Nem akarlak titeket, irtózom tőletek!…” A levél többi része nem tűri már a nyomdafestéket. Aki mindemellett kedvet kapott a mocskolódás és szitkozódás további részleteihez, Liviu Andrei cseppet sem finomkodó üzenetét a szerző anyanyelvén itt megtekintheti:

 

 Hozzászólások, kivonatosan:

 • Szabó István ·  Kiemelt hozzászóló · Nagy István Művészeti Líceum

  Kedves Liviu!
  Mi sem akarunk Románia része lenni, rátapintottál a lényegre. Remélem te leszel Románia fejedelme, s építessz egy nagy falat Erdély s Románia közé, hogy még véletlenül se zavarjunk. 
   
 • Pozsonyi Ádám · ·  Kiemelt hozzászóló · 221 feliratkozó

  A tolvaj sosem tud mit kezdeni a lopott áruval. Idő után szabadulni akar tőle, hogy megkönnyebbülhessen végre….
   
   
 • Kontra Bomba Atomika

  Kedves Liviu Andrei úr! Meredek a nekifutás de való igaz, hogy sok ponton azonosak az álmaim/álmaink. Ezért hát így buzdítunk, TI felkent megmentői e tiszta román népnek, rázzátok le magatokról e sátáni Erdélyt, de szaporán míg lehet. A bibliára ( akár a sátánira is) esküszünk, hogy hagyjuk, ellent nem állunk.
   
 • Beuska Bea · ·  Kiemelt hozzászóló · Itt dolgozik: Magáncég

  Kedves Liviu, te nem úgy nézel ki, mint egy cigány, hanem mint egy majom… A viselkedésed, meg akárcsak a románoké…ócska… 🙂 Lejáratjátok egész romániát pár ilyen szóval, aztán még csodálkoztok, hogy utáljuk a románokat, utáljuk Romániát és nem akarunk megtanulni románul. 
  Na de ahelyett, hogy Erdélyt mocskolod, kedves Liviu, miért nem beszélsz inkább arról, hogy hogyan lehet eltartani egy 600 lejes fizetésből egy 3-4 fős családot? 🙂 Pl. sorolhatok további kérdéseket, de úgysem tudsz válaszolni 🙂 Könnyű másokat cigányozni, egyszer inkább nézd meg magad, utána szólj meg mást 🙂 És ha végignézünk Románia megyéin, bármelyik erdélyi megye van olyan. Nálunk sok minden van, ami nálatok nincs. Ilyen például a civilizáció 🙂 Hogy ti ilyenekkel nem rendekleztek, ezért mi nem vagyunk hibásak… És azt hiszem nem is tudjátok, hogy ez mit jelent, de ezen nincs is amit csodálkozni 🙂 utolsók vagytok és azok is maradtok. Miattatok utálnak minket is más országok, mert ti vagytok a cigányok, a söpredék, az alja népség ÉS AZOK IS MARADTOK!!!
  • Zoltán Magyari ·  Kiemelt hozzászóló · Itt dolgozik:Elektromaros

   Beácska, szerintem van nagyon sok értelmes gondolkodású román személyiség is, nem kellene bántani őket, tehát másképp kellene fogalmazni, Ugyanúgy ahogy közöttünk is vannak “rossz emberek”, de miattuk nem kell általánosítani mint ahogy Liviu “úr” teszi. Különben egyes kijelentéseivel tökéletesen egyet kell értenünk: pl. Erdély nem Románia, nem akarlak többé titeket, vegyétek vissza a hegyeiteket, tűzzük napirendre a Trianoni béke tárgyalását, referendum kiírása. Ami felróható neki az, hogy az Olt folyóról teljesen megfeledkezett, hisz annak a folyási irányát is meg kellene változtatni, hogy a sok erdélyi szenny” ne ömöljön a Szentföldre. 
   Válasz · Tetszik · 19 · 6 órája
    
    
  • Istvan Balint · Berufschule

   egy ilyen majomal nem erdemes vitatkozni,az okosabb enged es a bolond szenved!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Válasz · Tetszik · 2 · kb. egy órája
    
    
   
 • Szlopp Betti

  Elfogulatlan, korrekt, értelmiségi megnyilvánulás, válogatott szimbolika, decens szóhasználat, különleges irodalmi hasonlatok…egyszóval: cuki, fel van véve. 😛
  Tipikusan a csillagszemű juhász esete a markológéppel. :))))

  “Erdély irodalma siralmas, unalmas és buta…” – mondta a hírnévre gyúró nyuszi és átölelte a fűnyírót. :))))

  • Hargitai Má’napásztor · Itt dolgozik: Semmi

   E’ még meg is nyalta a fűnyírót, ahogy elnézem a képét… És előtte gazdagon trágyázott füvet nyírhattak az eszközzel…, azért folyhat ennyi ganyé belőle…
   Válasz · Tetszik · 21 · 9 órája
    
    
   
 • Cseke Veronika · Széchenyi István Egyetem

  Azt hiszem, hogy szegényke elfeledkezett arról, hogy az erdélyiek soha nem akartak Románia részei lenni, és ha a románokon múlt volna, még Budapest is Románia része lenne. Azt hiszem, hogy mielőtt ítélkezne, utána kéne nézni a valóságnak.
   
   
 • Rózsa Sándor · Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola

  Ebbe még Antonescu is belepirult volna, de ami Trianont illeti, egészen meglepő módon, valóban több kárt okozott még a románoknak is -legalább erkölcsi értelemben, hiszen enélkül nem kellett volna azt a történelmi hamisításözönt produkálniuk, mint így, hogy megtámogassák ezt az országrablást-, mint amennyi haszna volt.
   
   
 • Hargitai Má’napásztor · Itt dolgozik: Semmi

  Hajrá te Mocsadék!- bárcsak lenne meg a te akaratod (is)! De el fog válni a búza az ocsútól, mikor a csóré segged majd a falhoz ér… Addig is, elmélkedj “írókám” azon, hogy előbb-utóbb MINDENKI megkapja amit érdemel: http://indavideo.hu/video/Bevandorlok_zaklatjak_az_oshonos_franciakat
   
   
 • Sándor László ·  Kiemelt hozzászóló · Világegyetem

  Részben egyetértek. Erdély nem kellene hogy Ró-mánia része legyen.
   
   
 • Orosz Annamaria ·  Kiemelt hozzászóló · Liceul Teoretic Tasnad

  Nagy az ISTEN allatkertje es nyitva maradt a kapu!!!

Szabadon fordítva:

„Azt akarom, hogy Románia fejedelemség legyen! Nem kell ez a mocskos Erdély az országomban! Nem akarom a »șasăcai«-féle cigányokat, ahogyan a Sorából táplálkozó kolozsvári bozgorokat vagy a férfias és repedtsarkú erdélyi lányokat sem. Azt sem tudni róluk, milyen fajból származnak. Erdély kizárólag bajt hozott a nyakunkra… Nem érzem jól magam ott. Az a vidék nem Románia. (…) „Rakom a f…mat Erdélybe és a magyar, szabadkőműves és egyéb, ördögi eredetű történelmetekbe! Nem kell többé! Undorodom! Vigyétek Hargitát és Kovásznát, és dugjátok a seggetekbe! (…) Vigyétek az undorító hegyeiteket, mert a magyarok úgyis elveszik az erdeiteket és a természeti forrásaitokat! (…) Aktualizáljuk Trianont, hogy mi is lélegzethez jussunk végre, mert a fejünkre nőttetek! Magyarokat akartok? Akkor húzzatok, és csatoljátok magatokat hozzájuk! Úgyis minden erdélyi folyó a Tiszába folyik.”

 


Hasonló cikkek