Rendkívüli: meghosszabbítják a korlátozásokat!

A magyar kormány úgy döntött, hogy március elsejéig fenntartják a mostani korlátozásokat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A kormány a tegnapi ülésén meghallgatta az operatív törzs ajánlását. A novemberben bevezetett intézkedésekkel sikerült megfékezni a járvány terjedését, azonban ha most engedményeket tennének, azok beláthatatlan következményekkel járhatnának, pláne úgy, hogy a világban lassan elindul a harmadik hulláma a járványnak – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a hirado.hu szerint.

Hozzátette: tudják, hogy nagy áldozatokkal járnak a védelmi intézkedések, viszont amíg nincs kellő vakcina, addig indokolatlan a nyitás. Éppen ezért arra kérnek, mindenkit, legyenek türelmesek, és továbbra is példamutatóan kövessék és tartsák be a szabályokat.

A védelmi intézkedéseket március elsejéig hosszabbították meg, valamint az országgyűlést kérni fogják, hogy további 90 napra hosszabbítsa meg a különleges jogrendet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, később újra felülvizsgálják a helyzetet. Hozzátette, két esetben látnak arra esélyt, hogy feloldják akkor is a védelmi intézkedéseket: szavai szerint akkor, amikor továbbra is csökken a fertőzöttek száma, illetve ha lesz elegendő vakcina.

Cikkünk hamarosan frissül!

HírMix | Pannon Hírnök


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek