Audi: Nem kell az állami támogatás

Nem tartja helyesnek az autóipar állami támogatását a koronavírus-válság miatt az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann.

„Nem helyeslem az autóipar további támogatását” – fogalmazott az Audi vezérigazgatója a Süddeutsche Zeitung lapnak adott interjúban. “

A koronavírus-válság megfosztott bennünket teljesen a nyereségünktől. Oké, rendben van. De ezt szinte minden vállalatunk – a gyártókat és a beszállítókat is beleértve – túl fogja élni mondta.

Más szektorok negatív hírei rosszul érintik az Audi-vezért

Nem így viszont a vendéglátóiparban és a rendezvényszervezők esetében, ahol nagyon sok cég végleg kénytelen lesz lehúzni a rolót.

Ez nagyon bánt engem. Ez egyszerűen tragédia. Az, hogy mi elveszítjük forgalmunk tíz százalékát, az nem tragédia. Túltesszük magunkat rajta és minden megy tovább a régiben.”

Itthon nagy figyelemmel és együttérzéssel figyeltük 2020 nyarán a győri Audi-gyári eseményeket. Az erőteljes kormányzati támogatást az Audi Hungaria Zrt. valamint az Audi Hungaria Független Szakszervezet között a foglalkoztatottak munkahelyeinek hosszú távú megőrzése éredekében létrejött megállapodást. Ezek tükrében a talán nem nagy bátorság kijelenteni, hogy az interjúban tett kijelentéséhez “Az, hogy mi elveszítjük forgalmunk tíz százalékát, az nem tragédia. Túltesszük magunkat rajta és minden megy tovább a régiben” – kétség sem férhet. De, kifizeti a révészt?

Markus Duesmann vezérigazgató úr – valószínű, hogy kérdés hiányában – nem tért ki arra a 2019-ig mintegy 38 milliárd forintnyi állami támogatásra, ami ellen nem eddig nem volt kifogása az Audinak.

 

 


Hasonló cikkek