Másfél kilométer út újult meg Tiszaderzsnél

Hátra van még 1328,5 kilométer.

Nagyfelületű burkolatjavításnak köszönhetően újult meg a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út 1,523 kilométeres szakasza a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzs külterületén – közölte a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint csaknem bruttó 260 millió forint hazai forrásból valósult meg a beruházás, melynek kivitelezője a közbeszerzési eljárásban kiválasztott STRABEL konzorcium. A szakemberek a mart aszfalt felhasználásával felújított szakaszon egy méter széles stabilizált padkát építettek. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ-táblákat is kicserélték – közölték.

A beruházásnak köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út szolgáltatási színvonala és az utazási idő is rövidül. A közlemény szerint 2020-ban Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű felújítási, javítási munka történt a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán.

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek