Meg akarta ölni a nőt, mert az csak barátként tekintett rá

A Tatabányai Törvényszék tíz év börtönbüntetésre ítélt hétfőn egy férfit, aki baltával hatszor sújtott le alvó barátnője fejére, majd fél nap múlva feladta magát a rendőrségen; így találták meg a támadást túlélő áldozatot. Az ítélet nem jogerős.

A három gyermekes, elvált K. B. Attila 2017 áprilisában egy internetes társkeresőn ismerkedett meg K. Ritával, aki szintén külön élt férjétől, és ugyanúgy három gyermekről gondoskodott.

Ezután többször találkoztak, a férfi szerelmes lett az asszonyba, aki azonban csak barátként tekintett rá. Mivel ezt a férfi nem tudta elfogadni, elhatározta, hogy megöli a nőt.

Az elkövető áthívta magához az asszonyt, akinek, miután elaludt, baltával addig ütötte a fejét, amíg már nem mozdult és nem adott életjelet. A férfi azt hitte, hogy a nő meghalt, ezért elhagyta a házat és a napot kerékpározással töltötte, majd hazatérve feladta magát a rendőrségen.

A helyszínre érkező járőrök állapították meg, hogy a sértett még él. Állapotát kórházban sikerült stabilizálni, azonban a bántalmazás miatt maradandó fogyatékosságot okozó sérülései keletkeztek.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

ugyeszseg.hu

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek