Megdöntötte a víz alatt élés rekordját Cousteau kapitány unokája

Megdöntötte világhírű nagyapja, Jacques Cousteau néhai híres francia tengerkutató víz alatt élési rekordját unokája, Fabien Cousteau oceanográfus, aki helyi idő szerint szerda délelőtt jött fel a felszínre az Atlanti-óceán mélyén lévő, Aquarius nevű víz alatti laboratóriumban eltöltött 31 nap után.

“Jól vagyok. Csak egy kicsit fáradt. Hiányoznak a barátaim és a családom” – mondta rövid nyilatkozatában az oceanográfus, amikor partot ért a Florida legdélibb részén lévő Islamorada szigeten helyi idő szerint délelőtt 10 órakor.

Kutatócsoportjával és filmesekkel élt június elseje óta az Egyesült Államok délkeleti részén fekvő Florida Keys szigetcsoport közelében, 20 méter mélyen fekvő laboratóriumban, és naponta órákat töltöttek búvárkodással, hogy tanulmányozzák a klímaváltozásnak a tengerek élővilágára gyakorolt hatásait, illetve azt, milyen hatással van lelkileg a tengermélyén élés az egyénre.

Két egyetem kutatói dolgoztak vele felváltva: az első két hét után a Floridai Nemzetközi Egyetem (FIU) csoportját felváltották az Északnyugati Egyetem szakértői, akikkel Cousteau szerdán együtt tért vissza a felszínre. A busz méretű Aquarioson, amelyet a FIU működtet, egyszerre hat személy dolgozhatott.

Az építményt egykor a NASA használta, hogy felkészítse asztronautáit az űrbéli magányra és súlytalanságra.

Az oceanográfus azt tervezi, hogy még a nap folyamán sajtóértekezleten számol be víz alatti élményeikről.

MTI

Related posts:

  1. Nemzeti Sport: megvan az új magyar szövetségi kapitány Fred Rutten lesz a magyar válogatott új szövetségi kapitánya…
  2. Costa Concordia – Schettino kapitány nem akart hős lenni Újabb hangfelvételt hoztak nyilvánosságra kedden a két éve zátonyra futott…
  3. Egy év alatt elveszített 34,5 milliárd dollárt Egy brazil olajmogulnak sikerült ez a bravúr. A világ 8….

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek