Megkezdődött a szekszárdi tudásközpont építése

A munkaterület átadásával megkezdődött a tudásközpont építése Szekszárdon, az interaktív könyvtárnak és levéltárnak helyet adó épületet 2023. első negyedévében adják át – közölte a Beruházó, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. az MTI-vel.

    A 3551 négyzetméter alapterületű központ több mint kéthektárnyi területen készül el, a háromszintes épületben 1787 négyzetméteren előadó- és oktatótermeket, könyvtárat alakítanak ki, és közösségi tér is készül.
A levéltár egy 778 négyzetméteres kétszintes raktárban kap helyet, ahol elektronikusan mozgatható állványrendszeren 2923 méter hosszan lehet dokumentumokat elhelyezni.

Az akadálymentesített, L alakú épület egy központi aulához kapcsolódik, amelyből megközelíthető lesz egy legalább 200 látogató befogadására alkalmas rendezvényterem, egy kávéház és a gyermekkönyvtár. Az intézmény körül 5200 négyzetméter zöldfelületet hoznak létre.
Az egykori honvédségi laktanya helyén épülő tudásközpontot a Modern városok program keretében tervezték, a kormány 2021. augusztus 4-ei határozata szerint a beruházásra a költségvetés 7,3 milliárd forintot biztosít.

Az intézményben helyezik majd el a jelenleg négy helyen működő Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár 364 ezer dokumentumból álló gyűjteményét és a Tolna Megyei Levéltár szintén négy telephelyen tárolt iratanyagát is.


Hasonló cikkek