Meglepetés a Mabisznál!

Már több mint 250 ezren töltötték le a Magyar Biztosítók Szövetsége e-kárbejelentő alkalmazását, amelyre tavaly több mint 7 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítótársaságokhoz.

Egy éve indult el, és összességében sikeres a fogadtatása a Magyar Biztosítók Szövetsége által elindított és a valamennyi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződés kínáló biztosító által támogatott e-kárbejelentőnek, amely lehetőséget adott a kárbejelentés digitalizálására – összegezte a Mabisz informatikai főosztályvezetője. Mészáros László hozzátette, a céljuk az volt, hogy nagyságrendileg 50-80 ezres letöltést érjenek el 2019-ben, és a nemzetköz trendeket nézve a kárbejelentések számát közel 2 százalékra vigyék fel. Az adatok azonban ennél kedvezőbbek lettek.

A 2019-es évben negyedmilliós letöltést sikerült elérnünk, a kárbejelentések számát pedig 7 ezer fölé vittük, ami az összes kárbejelentést tekintve 2018-ban, egyelőre csak ezekre a számokra tudunk vetíteni, hiszen még nem látjuk a 2019-eseket, akkor ez a 7 ezer pluszos darabszám közelíti az 5 százalékos kárbejelentési arányt” – mondta Mészáros László az inforádióban.

Az e-kárbejelentő applikáció az ekar.hu oldalról az alábbi gombra kattintva érhető el és tölthető le

forrás: infostart.hu 


Hasonló cikkek