Megújult Pécs legnagyobb rendelőintézete

Avatar

Befejeződött a legnagyobb pécsi rendelőintézet mintegy 400 millió forintos energetikai korszerűsítése.

    A pécsi önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az épületet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából korszerűsítették, a pályázatot még az előző városvezetés idején nyújtották be.     A kivitelezés tavaly ősszel kezdődött, hőszigeteléssel látták el a létesítményt csaknem háromezer négyzetméternyi felületen, mintegy 350 modern nyílászárót építettek be, korszerű lámpatesteket szereltek fel a belső helyiségekben, emellett napelemeket helyeztek a rendelőintézet tetejére.
Tavaly egy másik projekt keretében mintegy 170 millió forintból újult meg az épületben tizenegy szakrendelő, amelyeket korszerű orvosi eszközökkel is elláttak.
Pécsen a szakrendeléseket összefogó Egyesített Egészségügyi Intézmények három rendelőintézetet működtet. A belvárosi épületet már korábban felújították csaknem félmilliárd forintból, míg a város legnépesebb városrészében, a panelházas Kertvárosban több mint 300 millió forintból új rendelőintézetet alakítottak ki két évvel ezelőtt.


Hasonló cikkek