Menstruációs szegénység: gyűjtés Nyíregyházán is

Nem luxustáska néven indítottak fiatalok január 31-ig zajló adománygyűjtő akciót olyan nők számára, akiknek helyzetüknél és/vagy anyagi lehetőségeik miatt gondot okoz a személyes higiénia fenntartása.

Arra kérik az adakozókat, válasszanak ki egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükségük, majd tegyenek bele olyan higiéniai termékeket, amik mindennapi használatúak és számukra nem tartoznak a luxus kategóriába.

Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a táskáitok nagyon sokat tudnak segíteni. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyünk a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy vajon, akinek nincs fürdőszobája, ő nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszer és a higiéniás termékek között – áll a kezdeményezés honlapján.

Mi kerülhet a táskába?
Fogkefe
Fogkrém
Szappan
Egészszégügyi szárnyas betét
Sampon (hajbalzsam)
Testápoló, kézkrém
Tiszta bugyi (S-XL)
Tiszta zokni (37-46)
Papír zsebkendő
Hajgumi
Hajkefe
Dezodor
Ajakbalzsam
Nedves törlőkendő
Vécépapír
Papucs
Müzliszelet
Kedves személyes üzenet tőled
Ne kerüljön a táskába: tampon, mosható betét, intim tölcsér, éles kés vagy borotva, bármilyen élelmiszer, ami 2019 júniusa előtt lejár, gyógyszer

Gyűjtőpontok a közelben
Hajdúszoboszló: Bóbita magánóvoda: Rákóczi u. 55.
Debrecen: Fitty Land: Szent Anna u. 34. fszt 2. (bejárat az üzletsor mögött, a Kandia utcai parkolóból) (H: 13-21 K:14-20:30 Sz:14-21 Cs:14-21 P:14-16:30 Sz: 10-12)
Nyíregyháza:
Szent István utca 14. 21-es rendelő (H-P 8-16)
Szentháromság tér 1 (Görög katolikus templom) (H-Cs 9-12)

Forrás: szabolcsihir.hu


Hasonló cikkek