Meryl Streep szakadt rockercsajként is fantasztikus

Meryl Streepet eddig tizenkilencszer jelölték Oscarra, és a Ricki and the Flash előzetese alapján 2016-ban is ott lesz a jelöltek között. Egy rockzenészt játszik, aki még mindig a nyolcvanas években beszerzett bőrszerkóban lép fel, és úgy tűnik, a nagy siker elkerülte, még mindig kis kocsmákban kénytelen zenélni az együttesével. Ami érthető, hiszen a létező legunalmasabb rockzenét játsszák.

A trailer eleje azzal telik el, hogy elnyomjuk a kitörni készülő nevetést, és megbarátkozzunk Streep komikus kinézetével. Aztán felszínre tör a dráma: Ricki elhanyagolta a családját a zenéléssel töltött évtizedek során, de most hazatér, hogy a lányát, aki egy szakítás miatt teljesen összetört, megvigasztalja. Ricki szerelmi bánatba süppedő gyerekét Meryl Streep saját lánya, Mamie Gummer alakítja.

 

A filmet Jonathan Demme rendezte, és a szintén egy kínos hazatérésről szóló, fantasztikusan sikerült Pszichoszingli-t is jegyző Diablo Cody írta, így némileg csalódás, hogy az előzetes egy konvencionális mederben folyó, szentimentalizmusba torkolló dramedyt sejtet. Ricki hazatér, megkapja a magáét az exférjétől (Kevin Kline) és az elhanyagolt gyerekeitől, de a végén az esküvőn mond egy megható beszédet, és mindenki együtt táncol a zenéjére. Reméljük ennél összetettebb és kíméletlenebb lesz a film, és nem csak arra fog rámenni, hogy a végén elpityeredjünk.

A Ricki and the Flash-t augusztus 7-től játsszák az amerikai mozik, a hazai bemutató dátuma nem ismert, de kizártnak tartom, hogy ez a film elkerülje Magyarországot.

 

 


Hasonló cikkek