Mi történt Porcsalmán? Ez!

A Volánbusz fél öt körül azt közölte: hatósági intézkedés miatt egy járatuk várakozni kényszerült. Baleset történt? Nem.

A busztársaság a következőt posztolta hétfő délután:

#Porcsalma
⚠Rendkívüli hír!
A 49-es főúton, a 41-es km-nél, Porcsalmán a Lehel úton hatósági intézkedés miatt lezárták az utat. A 4322 15:30 Csenger–Pátyod–Porcsalma–Mátészalka járatunk várakozásra kényszerül. Türelmeteket kérjük!

Nem sokkal ezelőtt kiderült az OKF közléséből, hogy tűz volt, mégpedig nagyobb:

Műtrágya, mezőgazdasági gépek és egy motorkerékpár égett egy négyszázötven négyzetméteres, lemez borítású raktárban a 49-es főút porcsalmai szakaszán, a Lehel úton – írta a katasztrófavédelem. Mint közölték, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre: a lángokat a csengeri önkormányzati, a mátészalkai, a fehérgyarmati hivatásos és a tyukodi önkéntes tűzoltók öt vízsugárral oltották el. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelem mobil laborja is.

Több propánbutánpalackot, egy disszu- és egy oxigénpalackot hoztak ki, mindegyikük felhevült, ezeket folyamatosan hűtőtték.

Az oltás idejére a 49-es főút forgalmát elterelték, a területet 300 méteres sugarú körben lezárták. Az utca túloldalán lévő házakban az oltás idejére tizenhat lakót kértek elzárkózásra. A rajok az utómunkálatokat végzik jelenleg is az OKF szerint.

HírMix | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek