Mit csinálnak románok, ha megszólal a mentőautó? Rátámadnak…

Jerez J. Gyula

Egy férfi és társasága egy mentésben részt vevőket inzultált azért, mert úgy gondolták, zavarják őket. Szerencsére a hatóságokat nem hatotta meg a halláskárosodásuk.

A Főtér.ro-n által közölt történetet nehéz civilizált jelzővel illetni: egy kopoanytörést szenvedett nőt szállítottak el egy, a járvány ellenére is zsúfolt síközpontból, amikor egy férfi előbb hevesen szidalmazni kezdte a mentősöket, majd egy pohár forralt bort küldött utánuk.

Amikor a szidalmazást és a forralt bor indokolatlan pazarlását egy hegyi mentő számon kérte a derék állampolgáron, még neki állt feljebb, sőt, ahogy az llátható alább, a vele egy társaságában lévő férfiak és nők a hegyi mentőt felé léptek fel fenyegetően.

Itt a videó:

A romániai magyar nyelvű portál szerint a történet itt még nem ért véget, sőt, csak most kezdődött igazán. Ugyanis a hegyi mentő jelzésére csendőrök jelentek meg a társaságnál, mire a férfi felesége a rendőrséget(!!!) hívta, ugyanis bejelentése szerint egyenruhások zaklatják őket. (Romániában a belső rendre a katonasághoz tartozó csendőrség és a civil irányítás alatt álló rendőrség osztozik, azonban vidéken a csendőrség a fő rendfenntartó erő – a szerk.) Erre a rendőrök nem megbüntették őket? De. A csendőrök is így tettek, igaz, ők csak 200 lejre, míg a rendőrök ennek a tízszeresére a cikk szerint.

Természetesen ez már tekintélyes pénzösszegnek bizonyult ahhoz, hogy a férfiban hirtelen feltámadjon a bűnbánat, és megbánja azt, amit tett. Bár igaz, a bírságot valószínűleg ki kell fizetni, hiszen enyhítő körülmény nem volt a helyszínen…

Világ tükör | Pannon Hírnök


Jerez J. Gyula

Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek