Mostantól jobb lesz a móriak távhője

Nagyobb teljesítményű kazánok kerültek beépítésre.

Befejeződött a móri távhőtermelés rekonstrukciója, a 136,7 millió forint összköltségű projekt keretében jobb hatásfokú kazánokat telepítettek, és ezzel jelentős energia- és üvegházhatású gáz megtakarítást érnek el. A fejlesztésről a Móri Hőtermelő- és Szolgáltató Kft. csütörtökön tartott online sajtótájékoztatót.

Pallag Róbert, az önkormányzati cég ügyvezetője közölte, hogy a beruházáshoz 60,8 millió forint európai uniós támogatást nyertek a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP), a hazai társfinanszírozás 7,5 millió, míg az önerő 68,4 millió forint volt.

Jelezte, hogy a korábban elvégzett távhővezeték-cserék mellett szükség volt az 1970-es évek végén és 1980-as évek elején létesített hőközpont fejlesztésére is, amelyet a metALCOM Zrt. végzett el. Így a jövőben tovább javul az 1202 móri lakásban élő, valamint az ötven egyéb felhasználó komfortérzete – tette hozzá.

Az MTI érdeklődésére Pallag Róbert elmondta, hogy a korábban használt hat darab, egyenként 2,3 megawatt teljesítményű kazán közül kettőt cseréltek vadonatúj, jobb hatásfokú kondenzációs kazánra, amelyek egyenként 2,5 megawatt teljesítményűek. Mostantól ezek fogják ellátni a felhasználókat távhővel és melegvízzel, a másik négy berendezés csak nagy hideg esetén kapcsolódik be a termelésbe.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek