MPP: a család alapja egy nő és egy férfi

A Magyar Polgári Párt (MPP) szerint a hétvégén tartott romániai népszavazás érvénytelensége nem kérdőjelezheti meg a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmát.

Az MPP az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében nyomatékosította, hogy a család az élet legtermészetesebb közössége, a társadalom legősibb eleme, amely önmagában hordja célját és igazolását, alapját pedig egy férfi és egy nő házassága képezi. A párt szerint a család nem minősíthető vissza sem valamilyen szerződéses érdektársulásra, sem magasabb rendűnek nevezett társadalmi célt szolgáló, annak alávetett egységgé.

A párt köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a népszavazáson, különösen azoknak, akik igennel szavaztak.

“A hagyományos családra voksolók rendkívül magas aránya megerősíti, társadalmunk elkötelezettségét a keresztény családmodell, illetve a keresztény értékek mentén szerveződő Európa mellett. Ugyanakkor sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy a kilencven százalék feletti eredmény önmagában nem elegendő, hiszen a részvételi arány nem érte el az érvényességi küszöböt. A voksolást megelőző rendkívül erőszakos és negatív kampány következtében a jogosultak többsége nem tudott elvonatkoztatni a jelenlegi politikai konjunktúrától” – értékelte az MPP.

A párt közölte, hogy a jövőben is mindent elkövet, hogy felhívja a figyelmet a nyílt társadalmat hirdető, a közösség valós érdekeivel ellentétes, értéktelen világrendet szorgalmazó ál-liberális eszmék térhódításának veszélyére.

A szombaton és vasárnap tartott népszavazáson a névjegyszékben szereplők 20,96 százaléka adta le voksát. A referendum érvényességéhez a választók legalább 30 százalékának kellett volna szavaznia.

MTI


Hasonló cikkek