Nagy Ádám célja a feljutás a Premier League-be

Nagy Ádám célja, hogy az angol másodosztályban szereplő Bristol City labdarúgócsapatával a következő szezonban feljusson a Premier League-be.

A 25 éves válogatott középpályás ezt az M4 Sport Sporthíradóban mondta, hozzátéve, a Championshipben eltöltött első szezonjában sokat tanult, az igazi áttörést azonban az előtte álló második idényben várja.

“Az elsődleges, amiért ide igazoltam, az volt, hogy feljussunk a Premier League-be. Az első szezon felemásra sikeredett, hiszen a koronavírus-járványt követő leállás előtt még a rájátszás közelében voltunk, az újraindulás után viszont három rossz meccs következett, és máris a tabella közepén találtuk magukat. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az elkövetett hibákat ki fogjuk tudni javítani, és akár közvetlenül is sikerülhet a feljutás” – nyilatkozta a 36-szoros válogatott futballista.

Nagy Ádám megjegyezte, az angol másodosztályú bajnokság sorsolása még nem készült el, de várhatóan szeptember 12-én rajtol majd a liga. Ez azt jelenti, hogy szezonbeli első tétmérkőzését alighanem a válogatottban játssza majd, ugyanis a nemzeti csapat szeptember 3-án Törökország, három nappal később pedig Oroszország ellen lép pályára a Nemzetek Ligájában.

“Így a felkészülés utolsó másfél hetét ki fogom hagyni, de közben a válogatottal is fontos mérkőzések várnak ránk. Azért dolgozom keményen, hogy ha meghívót kapok akkor olyan állapotban legyek, amivel segíteni tudom a csapatot” – tette hozzá.

MTI

Nyitókép: Facebook/Bristol City


Hasonló cikkek