Nagy sikere van a látogatói pontnak a Margaréta Otthonban

Pandémia közepette is biztonságosan találkozhatnak egymással a családtagok.

Kecskeméten a Margaréta Otthon mind a 160 fennjáró lakója találkozott már hozzátartozójával. A látogatói pontot december közepén nyitották meg azért, hogy a hosszú, bezártsággal teli időszak után végre a gondozottak a szeretteiket. Azóta is folyamatosan érkeznek a rokonok.

Ma is érkeztek hozzátartozók a Margaréta Otthon lakóihoz. A látogatói pontot december közepén nyitották meg, és még 2020 utolsó heteiben mind a 160 fennjáró gondozott találkozhatott szeretteivel.

„Nagyon megérintette a lakókat, hogy ebben az ünnepi időszakban volt lehetőségük személyesen találkozni a rokonaikkal. Örömkönnyeket hullattak, és a hozzátartozók is megnyugodtak, hogy látták: jól vannak az idősek!” – nyilatkozta dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága intézményvezetője.

Dr. Pataki Mariann elmondta azt is, hogy az idősek nagyon jól helytállnak ebben a nehéz időszakban: – Minden elképzelést felülmúl az, ahogy megszokták, hogy maszkban kell járniuk, vagy hogy nem mehetnek ki még vásárolni sem. Elfogadták a helyzetet. A kollégáinknak pedig nagyon jó ötleteik vannak arra, hogyan foglalkoztassák az időseket annak ellenére, hogy közösségi megmozdulások sem lehetnek most az otthonban.

Az idősek rejtvényeket kapnak, de például zenére, vidám hangulatban szellőztetnek a gondozottak.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

 


Hasonló cikkek