8 inspiráló gondolat Sri Chinmoy-tól

Sri Chinmoy indiai (bengáli) spirituális vezető tanításaiban ötvözte a nyugat pezsgő világát a kelet szellemi értékeivel. Az ő gondolatait hoztam el ma neked különböző témákban, hogy ki tudd választani azt, amelyikre éppen most szükséged van. Kívánom, hogy a világszerte ismert és megbecsült tanító szavai segítségedre legyenek abban a helyzetben, amelyben most segítségre szorulsz! 

Ha úgy érzed, az életed egy mókuskerék, és azt gondolod, hogy a munkádnak, amit végzel, az égvilágon semmi, de semmi haszna nincs, akkor az alábbi idézet pontosan neked szól:

„Nincs olyan, hogy jelentéktelen munka. Ezért szükségszerűen mindent szívünk szeretetével és életünk tiszteletével kell tennünk.”

Döntés előtt állsz? Éppen hezitálsz, hogy valamit megtegyél, vagy ne tegyél meg? A következő motiváló gondolat meghozza a helyes döntéshez szükséges önbizalmadat:

„Ha nem próbálod meg, ez azt jelenti, hogy a lehetőségek életét szándékosan szétrombolod.”

Gondjaid vannak a fejlődéssel? Van egy álmod, de félsz, hogy sosem fog megvalósulni? Fogadd meg a tanító jó tanácsát, miszerint:

„Vágyakozó gondolataidat változtasd erőteljes akaraterővé.”

Sikerre vágysz? Tegyél érte! Mert:

„Ha arra vársz, hogy a lehetőségek az öledbe hulljanak, akkor sosem leszel sikeres az életben.

Ha felütötte fejét az életedben a békétlenség korszaka, ha „harcban állsz” egy családtagoddal, kollégáddal, vagy szomszédoddal, gondolkozz el azon, hogy:

„A béke ott kezdődik, ahol az elvárás megszűnik.”

Igazság, béke, szeretet – ez a három dolog, ami által a világod, és általa az egész világ jobbá tehető:

„Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot.”

Ha úgy érzed, hogy a világodban minden rendben van, a dolgaid úgy alakulnak, ahogy szeretnéd, és sikeres vagy:

„Sosem szabad elfelejtened, hogy a nagyság nem garancia a boldogságra, a jóság ellenben mindig az.” 

Nem sikerült? Ne add fel a reményt! Inkább hallgasd meg Sri Chinmoy vigasztaló szavait, és

„Engedd, hogy a kudarc rávilágítson a legfőbb tanulságra: minden naplemente egy nagyon, nagyon fényes és erőteljes napfelkelte kezdete.”


Hasonló cikkek