Nem maradt otthon, autójával árokba borult

A Debreceni Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt – távmeghallgatás útján – 2020. április 13-án elrendelte egy kondói férfi letartóztatását.

A gyanúsított 2020. április 10-én egy ismerősével rokonlátogatásra indult. Az ittas ismerős Radostyánban gépkocsijával továbbhajtott élettársához, majd az ingatlan előtt autójával árokba borult. Az árokban lévő autót, valamint a mellette álló sofőrt és a gyanúsítottat később két szolgálatban lévő rendőr vette észre, akik azért álltak meg, hogy tájékozódjanak és megtegyék a szükséges intézkedéseket.

A rendőrök a kijárási korlátozás miatt vonták kérdőre a gyanúsítottat, aki nem adott magyarázatot arra, hogy miért nem tartja be az előírásokat. Ezt követően a rendőrök légalkohol mérést akartak végezni, a 64 éves gyanúsított azonban többször pénzt ígért nekik, hogy kötelezettségüknek ne tegyenek eleget. A járőrök közölték a férfival, hogy ajánlatával bűncselekményt követett el, ezért előállítják. Ekkor a férfi kiabálni kezdett és megöléssel fenyegette az egyik járőrt és családját. Szidalmazta is a rendőröket, majd ökölbe szorítva maga elé emelte kezét és az egyik járőr felé lépett. A rendőrök ekkor testi kényszert alkalmaztak vele szemben és megbilincselték.

A bíróság megállapította, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, más bűncselekmények miatt büntetőeljárás hatály alatt áll, valamint ittas állapotban máskor is követett már el erőszakos jellegű bűncselekményeket. Szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy újabb bűncselekményt követne el. A nyomozási bíró szerint azért is indokolt a gyanúsított letartóztatása, mert megbilincselését követően is azzal fenyegette meg az intézkedő rendőröket, hogy emiatt meg fogja őket ölni.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Debreceni Törvényszék Sajtóosztály


Hasonló cikkek