New Yorkkal, Londonnal és Berlinnel egy szinten Kecskemét

Felkerültek a Google Térképre a kecskeméti buszjáratok, így pár kattintással már kész is az útiterv.

Még egyszerűbb lesz egy utazást megtervezni Kecskeméten, ugyanis a helyi autóbuszjáratok felkerültek a Google Térképre. A menetrendi adatokat közvetlenül a KeKo biztosítja és frissíti a Google számára. A megoldással Kecskemét közigazgatási határán belül immár pillanatok alatt meg lehet tervezni egy utazást, abban az esetben is, ha akár átszállásra is szükség van. Elég beírni a célállomást, és immár a helyi buszjáratok is a felkínált opciók között lesznek.

A Google Térképen a megálló ikonjára kattintva megjelenik az érkező helyi buszjáratok listája, mellette az érkezésig hátralévő idővel. Egy adott járatra kattintva a járat vonalát is meg lehet nézni. Az Útvonaltervre rányomva pedig pár másodperc alatt kész az útiterv. A térképes útvonaltervezés elérhető asztali számítógépen, Android, iPhone és iPad eszközökön is.

Akár egyetlen bérlettel is igénybe lehet venni a több szolgáltató (MÁV-START Zrt., Volánbusz Zrt., Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.) által biztosított utazási lehetőségeket. Ugyanis Matkó, Törökfái, Kadafalva és Méntelek mellett immár Helvécia viszonylatában is elfogadják az érvényes kecskeméti helyi menetjegyeket és bérleteket a Volánbusz elővárosi és regionális autóbuszjáratain. A KeKo által kibocsátott Kombinált bérletekkel pedig utazni lehet a vonatokon is Kecskemét vasútállomás és Hetényegyháza, valamint Kecskemét – Alsóúrrét – Kisfái között.

Juhász Márta

Forrás: baon.hu

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek