Női kézilabda BL :Kikapott a Ferencváros az orosz bajnoktól

A Ferencváros 35-31-re kikapott az orosz Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton Érden.

Eredmény, középdöntő, 3. forduló, 1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don (orosz) 31-35 (14-19)
———————————————————–

A vendégek Anna Vjahirjeva, a házigazdák pedig Háfra Noémi révén szerezték góljaikat az első hét percben, ezt követően viszont a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező oroszok egy 7-1-es sorozattal elhúztak, lendületüket Elek Gábor vezetőedző időkérése sem tudta megtörni. Sok labdaeladással nehezítette saját dolgát a magyar csapat, ezt az előző idényben BL-döntős Rosztov-Don – Julija Manaharova vezérletével – kihasználta, és a szünetben 19-14-re vezetett.
A második félidőben a Ferencváros lendületbe jött, sokkal összeszedettebben és taktikusabban kézilabdázott, egy 7-1-es sorozattal fordított, és a meccs háromnegyedénél – első alkalommal – átvette a vezetést. A vendégek kilenc perc alatt mindössze egyszer találtak be, erre a Rosztov-Don szigorúbb védekezéssel és egy 6-2-es szériával válaszolt. A hajrában az oroszok voltak pontosabbak, a Ferencváros többet hibázott támadásban, s végül 35-31-re kapott ki.
A mezőny legeredményesebb játékosa Manaharova, Vjahirjeva, illetve Klujber Katrin volt egyaránt kilenc góllal.
A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, egy magyar siker és egy döntetlen mellett hetedszer nyert a Rosztov-Don.
Az FTC, amely utolsó helyen áll csoportjában, február 21-én a román CSM Bucuresti otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

korábban:
2. csoport: SCM Ramnicu Valcea (román)-Győri Audi ETO KC 20-29 (6-10)

 


Hasonló cikkek