Növekvő létszámok és bérek a Penny Marketnél

A Penny Market a kezdetek óta törekszik arra, hogy minden dolgozója számára megfelelő munkakörülményeket biztosítson, ezzel is növelve elkötelezettségüket.

A Penny Market 2016 és 2018 között jelentős bérfejlesztéseket hajtott végre. A béremelések mértéke 2016-ról 2017-re akár a 25 százalékot is elérhette az értékesítési és logisztikai területen dolgozóknál. A vállalat 2018-ban is folytatta a bérek fejlesztéseit: valamennyi területen átlagosan közel 10 százalékos emelést hajtott végre. A cég 2019-ben is hasonló jellegű fejlesztéseket tervez. A növekedésnek köszönhetően lehetőség nyílik a béren kívüli juttatások fejlesztésére is, így 2019. január 1-től a SZÉP kártya juttatás összege a teljes munkaidős munkatársak részére 14.000 Ft.

A diszkontlánc ezen kívül támogatja alkalmazottai gyermekeinek iskolakezdését, emellett szükség esetén munkabérelőleget vagy munkáltatói kölcsönt is biztosítanak. A szülési szabadságuk után újra munkába álló kollégáik visszatérését többek között részmunkaidős foglalkoztatással, míg a központban dolgozó alkalmazottak munka-magánélet egyensúlyát további intézkedésekkel segítik elő, amennyire csak lehetséges.

Tovább erősítve a munkatársakkal való együttműködést, a Penny Market Kft. megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével, valamint a Penny Market Kft. Üzemi Tanácsával az ún. túlóratörvény kapcsán, melynek értelmében a Penny Market Kft. a Kollektív szerződésben meghatározott évi túlmunkakeret mértékét nem emeli. Azok számára, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, a cég lehetővé teszi a fentieknél magasabb, évente akár 400 óra túlmunkát – a Penny Market Kft.-nél erre kizárólag valódi önkéntesség alapján van lehetőség, valamint egy külön megállapodás megkötése is szükséges a munkavállalói érdekképviseletek közreműködésével.

A Penny Market eddigi törekvéseit májusban a “Megbízható Munkaadó” címmel díjazták, amely az egyik legfontosabb elismerés volt a cég számára. A díjat a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara évente osztja ki azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi feltételek jelentőségére. A díjat azok a vállalatok érdemelhetik ki, akik bizonyítottan példaértékű módon gondoskodnak alkalmazottaik munka- és életkörülményeiről.


Hasonló cikkek