Oltean: az európai támogatások nélkül a kanyarig sem érnénk el

Az európai uniós támogatások nélkül Romániában a kanyarig sem érnénk el – állapította meg Oltean Csongor helyi vállalkozókkal és egy első mandátumos, lelkes vidéki polgármesterrel beszélgetve.

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje a Fomco vállalat tulajdonosával, Nyulas Bernáttal találkozott, aki tevékenységét teherautó tachográfok forgalmazásával kezdte évekkel ezelőtt, azóta bővült a kínálatuk. Nyulas a Fomco Group cégcsoportról elmondta, 2 és fél millió eurót hívtak le uniós forrásokból, és bár bürokratikus a rendszer, alapvetően fontos támaszt nyújtanak. Beszélgettek arról is: fontos a duális képzés, a vállalkozó maga szakiskolás fiataloknak biztosít lehetőséget továbbfejlődésre, hiszen ő maga is azt gondolja, hogy a szakoktatást hosszú távon támogatni kell.

Oltean Mezőpanit polgármesterével, Bodó Előd Barnával találkozva megtudta: a község első ízben az ő mandátuma alatt nyert el EU-s pályázatokat, és csatlakozott az uniós vidékfejlesztési programhoz, a LEADER-hez további községekkel együtt, nagyjából 400 ezer eurót hívva le így. Idén hat olyan pályázatot tettek le, amelyik további EU-s forrásokat jelent majd a település számára – tudta meg az ifjúsági képviselőjelölt.

Oltean Csongor autóbádogossal, virágtermesztővel és kováccsal is beszélgetett Mezőpaniton, arról beszélgetve, hogy milyen kihívásokkal küzdenek és milyen európai támogatásokra volna szükségük. „Az európai választások azért fontosak, mert minden tapasztalat azt mutatja: az önkormányzatoknak és a vállalkozóknak is elengedhetetlenül fontosak az EU-s támogatások” – állapította meg Oltean.

A beszélgetéseken részt vevő Kovács Mihály Levente, az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke úgy összegzett: „az uniós támogatásoknak köszönhetően sokat fejlődtek Maros megyében is községeink. Fontos, hogy a továbbiakban is épüljenek utak, csatornahálózatok, újuljanak meg óvodáink, iskoláink, templomaink. Május 26-an arról döntünk, hogy ezek megmaradjanak”.

KMS


Hasonló cikkek