Öngyilkos lett a 2006-ban kilőtt szemű áldozat

Cs. Attilának a rendőrség 2006. október 23-án gumilövedékkel okozott marandó sérülést, kártérítést kapott, de depresszióba esett és néhány napja öngyilkos lett.  


 2006-ban az áldozatot az Astoria Szállónál tartott Fidesz-gyűlés után, miközben a tömeggel haladt, a Blaha Lujza térnél a rendőrség gumilövedékkel megsebesítette, emiatt elvesztette egyik szemét. Cs. Attilának „volt egy rossz szeme, meg egy jó. A jót kilőtték, a rosszal meg nem látott. Kapott egy nem enyhe depressziót, és amikor felhívtam az édesanyját, megdöbbenéssel kellett értesülnöm arról, hogy Attila tragikus körülmények között meghalt” – mondta Zétényi Zsolt, az áldozat ügyvédje az Indexnek.

A Parlamentben Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő kérdezte Navracsics Tibor igazságügyi minisztert és miniszterelnök-helyettest az üggyel kapcsolatban, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint 2006-ban „a rendőri szervek és az ügyészségek és a bíróságok megtorlássorozatot hajtottak végre a magyar emberekkel szemben, megengedhetetlen módon tapostak bele az emberekbe, könnygázazták, gumilövedékezték, lovasrohamot vezényeltek, kínozták őket” – idézi az Index Gaudit.

Válaszában Navracsics leszögezte, hogy a 2010-ben felálló új Országgyűlés egyik első intézkedése volt, hogy határozatban ítélte el a 2006-os őszi eseményeket. A miniszter tájékoztatása szerint eddig összesen 149 ember kapott kártérítést, nagyjából háromszázmillió forint értékben, vagyis a kormány megtette a szükséges lépéseket az ügyben.

Forrás: 24.hu


Hasonló cikkek